Παιδί

Ζακέτα να πάρεις | Back to School

Το φθινόπωρο έρχεται, τα σχολεία ανοίγουν και η γνωστή μητρική παραίνεση έρχεται στο προσκήνιο! Ζακέτα να πάρεις…

Οι περισσότεροι γονείς, έχουμε βρεθεί στη θέση, ανοίγοντας την πόρτα για να ξεπροβοδίσουμε ή να συνοδεύσουμε το παιδί  μας για το σχολείο-να επαναλάβουμε στο παιδί μας την γνωστή φράση «ζακέτα να πάρεις», για την οποία τόσο έχουμε λοιδορήσει τις μαμάδες μας  και ταυτόχρονα αναρωτηθήκαμε… Μήπως τελικά έχουν δίκιο οι μαμάδες μας; Μήπως φορώντας ζακέτα αρρωσταίνουμε πιο σπάνια;. Έχει σημασία η προστασία από το κρύο; Ευτυχώς συνήθως, έρχεται άμεσα στο μυαλό μας η αλήθεια που τόσο ξεκάθαρα ορίζει η επιστήμη και οι παιδίατροι. Αυτό που λέμε “κρύωσα ” ή αλλιώς “κοινό κρυολόγημα” είναι σχεδόν πάντα ίωση. Συνήθως πρόκειται για ρινοϊό,  αλλά υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορεί να προκαλέσουν αυτό που ονομάζεται κοινό κρυολόγημα.  Προφανώς δεν γίνεται να «κρυώσεις» εάν δεν έρθεις σε επαφή με έναν ιό τον οποίον θα στον μεταδώσει κάποιος ο οποίος πάσχει. Γεγονός σύνηθες για τα παιδιά μας που βρίσκονται για ώρες σε κλειστούς χώρους.

Αν και η ζακέτα δεν είναι τελικά η ασπίδα προστασίας από το κρυολόγημα που είχαν στο μυαλό τους οι μαμάδες μας – αναμφισβήτητα είναι απολύτως απαραίτητη για τους φθινοπωρινούς μήνες.

 Η σωστή χρήση της ζακέτας θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και των ιώσεων καθώς αποτελεί το κατάλληλο ντύσιμο. Φορώντας τη ζακέτα του το παιδί μας στις κατάλληλες περιστάσεις, θα αποφύγει την εφίδρωση από το υπερβολικό ντύσιμο ενώ ταυτόχρονα θα παρατείνει το χρόνο παραμονής του σε ανοιχτούς χώρους.
Επίσης, η ζακέτα αποτελεί μια πρακτική λύση, καθώς όταν η παροδική ψυχρούλα υποχωρήσει, αποθηκεύεται εύκολα στην σχολική τσάντα ή ακόμα κρεμιέται σε αυτήν ή φοριέται στη μέση προσδίδοντας στυλ στην εμφάνιση των μικρών μας.
Επιπλέον, οι παιδικές ζακέτες κυκλοφορούν σε μία τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που συμπληρώνουν ένα τόσο στιλάτο και πάντα μοδάτο ντύσιμο για το παιδί μας (που συνήθως το ζηλεύουμε και εμείς οι γονείς)

Τέλος οι παιδικές ζακέτες είναι πολύ συχνά κατασκευασμένες αποκλειστικά από οικολογικά υλικά όπως οργανικό βαμβάκι-απόλυτα ασφαλή για το δέρμα του παιδιού μας αλλά και το περιβάλλον.

Στο εμπόριο βρίσκουμε παιδικές ζακέτες των εταιριών που εξειδικεύονται στην κατασκευή παιδικών και βρεφικών ρούχων από οργανικό βαμβάκι, όπως: Frugi, Kite, Little Man Happy, Moi, Name It, Sense Organics– αλλά και πιο επώνυμες προτάσεις όπως Lacoste ή Timberland.

Τα παραπάνω brands μπορείτε να βρείτε στο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα momandme.gr. Στο Mom & Me-Family Concept Store μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη συλλογή από βρεφικές και παιδικές ζακέτες και όχι μόνο…. καθώς μπορείτε να βρείτε εξίσου εντυπωσιακές και στιλάτες προτάσεις για ντο ντύσιμο της μαμάς αλλά και του μπαμπά.

Αφήστε ένα σχόλιο