Γονείς Δημιουργική απασχόληση

Ένα διαφορετικό ημερολόγιο Χριστουγέννων (Advent Calendar)

Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια το «ξενόφερτο» μάλλον έθιμο του ημερολογίου Χριστουγέννων. Μια αντίστροφη μέτρηση 25 ημερών από τις αρχές Δεκέμβρη ως τα Χριστούγεννα όπου η κάθε μέρα κρύβει κάποιο μικροδωράκι ή λιχουδιά. Ναι το παραδέχομαι τα τελευταία δύο χρόνια το φτιάχνω κι εγώ στην κόρη μου και οφείλω να ομολογήσω πως το απολαμβάνουμε και οι δυο μας! Θα μπορούσε κανείς να πει πως μια τέτοια συνήθεια κακομαθαίνει τα παιδιά, όμως ανήκω σε αυτούς που θεωρούν σημαντικό να έχεις όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια μιας και εγώ με αυτές πορεύομαι. Έτσι λοιπόν προσπαθώ να τις χτίζω και στα παιδιά μου. Φέτος όμως σας έχω μια διαφορετική πρόταση, ένα ημερολόγιο Χριστουγέννων που δε θα κρύβει μόνο δώρα και λιχουδιές αλλά και δραστηριότητες και… ηθικές αξίες. Τι εννοώ…

Κάθε μέρα θα κρύβει μια «αποστολή» που θα πρέπει να φέρνει σε πέρας το παιδί χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει και κάποιο δωράκι ή λιχουδιά. Κρύψτε λοιπόν όμορφες αναμνήσεις μέσα σε κουτάκια σακουλάκια κλπ και κάντε την αναμονή των Χριστουγέννων μαγική!

Μερικά παραδείγματα για το τι θα μπορεί να περιέχει:
-Ζωγραφίζουμε τα τζάμια του σπιτιού Χριστουγεννιάτικα
-Χαμογελάμε και λέμε καλημέρα σε έναν άγνωστο στο δρόμο
-Χαρίζουμε παλιά μας παιχνίδια σε παιδάκια που το έχουν ανάγκη
-Δίνουμε χρήματα για καλό σκοπό
-Κάνω την αγαπημένη μου δραστηριότητα με την οικογένειά μου
-Βραδιά Χριστουγεννιάτικης ταινίας

Μεγάλη προσοχή όμως μη καταλήξουμε να γίνουμε χειριστικοί με δραστηριότητες που δε θα αρέσουν ή θα δώσουν χαρά στο παιδί.

Παλιότερα το δικό μας ημερολόγιο έκρυβε και το «στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τους φίλους μας» πίνοντας τσάι και διασκεδάζοντας, η πανδημία όμως και το lockdown έχει χαλάσει –προσωρινά- αυτή μας τη συνήθεια όχι όμως και την καλή μας διάθεση!

Περιμένω να μου δείξετε τα αποτελέσματα και τα παιδικά χαμόγελα! Καλή επιτυχία!

Πηγή: mommysblog.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Ελευθερία Τσικογιαννοπούλου

Αφήστε ένα σχόλιο